Nyknäckt!

Ja, då har jag varit på mitt livs första kiropraktorbesök idag.
Detta i.o.m att jag haft ont i ryggen nu i 3 v tid och för övrigt alltid varit sne så kände att det var dags..

Var inte så nervös som jag trodde jag skulle vara.
Det lät mer än jag trodde det skulle göra.
Vet inte riktigt hur det känns nu. Inte mer ont iaf, men man känner sig lite mörbultad.

Satt fast rätt mkt på vänstersidan och hon trodde jag ev hade en liten inflammmation på vä sida i nacken för där gjorde det ont när hon knäckte till mig.
Ländryggen va inte så jättebra heller å sen måste jag försöka få bak mina axlar för de har åkt fram iom alla lyft...

så lite å jobba på. Tillbaka om 2 veckor då jag inte hade några akuta besvär.

På lördag äré fääääst :D
Har städat här nu så ni kan komma in i lghten ;) kan ju vara en fördel! såg ut som fan, men nu är här  finare ;)

Lagar risotto och den är nog klar typ alldeles precis nu :)

Ha det fajnt :)

Jag lutar åt höger, hahah! va vitsig ja va nu!

Nä men alltså jag har tyckt ett tag att jag ser konstig ut i spegeln å bara "ahh det är därför jag viker mig i sidan när jag rider." För min mittdel/mage går in jättemkt på högersidan, medan jag är nästan helt rak på vänster sida. Sen har ju mitt ena ben alltid varit längre, men var hos Angie nu ikv å hon gjorde några test som hennes mattias gjort hos kiropraktorn å ja va verkligen sne... :S

Jag har verkligen bääääääävat för att gå till kiropraktor men jag måste nog om jag ska hålla i mitt jobb minst ett halvår till..... har ju haft ont i ryggen i 3 v nu snart. så imon ska jag ringa och boka tid :S jag behöver psykiskt stöd!!

De kommer väl bli JÄTTEGLADA på jobbet sen med när man kommer därifrån å inte får "göra allt".... vet hur det var med min benhinneinflammation när den var som värst.... så vi får väl se hur detta går.
Mkt läkarbesök frammöver :S

*Ryggen
*allergi
*flygångest

KUL, BILLIGT, WOHO.

Imorgon ska jag hem till charlotte å hälsa på hennes miiiiiiiiise :D å vi ska laga mat :)

Puss på er!

Besök på Lyngåkra med Lucky

Eftersom det är stenhårt i marken, men hästen behöver rastas så fick jag iden att åka till Lyngåkra i lördags :)

Lucky hade dock andra planer och det tog en halvtimme att få på honom. En häst som bryr sig mindre när man går på honom när man ska lasta har jag aldrig träffat på. Öron frammåt hela tiden å sket fullständigt i oss. tills vi verkligen blev förbannade och han blev lika förbannad och då gick han på xD haha!

Åh va skönt det var med lite speglar :) Även om jag inte använde dem så mkt som jag hade tänkt för jag glömde helt bort dem ibland :P Är ju så van att inte ha några haha.
Men satan va fin han var :D red väl 35 min aktivt och han var helt plaskblöt sen! Fick till öppna i galoppen på slutet med :) Har jag inte provat på honom innan. Han gör verkligen allt man ber honom om :)
Fast det blev en 3-4 REJÄLA bakut med hahaha! Han tycker inte om när man använder spöt. å speciellt inte det och sporrarna samtidigt när han tycker att han ska bryta av till trav i galoppen :P Men han har inte så mkt att säga till om när jag sitter på ;)

Ulrika hade tydligen smsat Mia och sagt att han såg super ut och om han var 7 skulle hon köpt honom. DET är BRA kritik från ullis :D

Nu när jag fått igång galoppen på honom kan han verkligen öka och länga sig så JÄVLA fint! Han tycker det är jobbigt att ta ihop sig sen och det är ju förståligt, så det tar lite längre tid än det borde, men det kommer :)

Att lasta när vi skulle hem var inga problem  och han gick på 2a gången efter att ha kollat hur bestämd jag var ;)

Hem till henke med tina på kvällen sen :) Spelade Buzz och jag å henke slog tina i första omgången ;) woop woop! sen vann hon :P hahah Blev en runda till mårten och sen drog jag hem. Trött :P

Varit hos Sum idag och även han gjorde framsteg :) Idag klarade han av serpentiner i trav :D Jättestadig i balansen, lite slirig i styrningen, men man kan ju inte begära allt ;) Duktig var lillhästen iaf :D

Nu ska jag förbereda mig mentalt för en veckas jobb.
Borde ringa amadeus och se hur det går med min remiss till hud med.... kanske inte så bra att gå på dess receptfria tabletterna hur länge som helst utan att veta orsak å om jag kanske ska äta ngt annat.. ?

Take care.

Tagga, tagga, tagga!!

Woho :D Jag är helt till mig! Ska få rida ett ordentligt dressyrpass med Lucky på lördag :D

Ska åka iväg till Lyngåkra och rida i huset :) Lucky ska vara fin med lindor å grejer ;) haha, han kommer tro att vi ska iväg å tävla så pepp som jag kommer vara ;) hahaha!
Jag kommer ha träningsvärk sen å han kommer nog oxå vara lite trötter ;)

Efter det ska jag rida Ali ;) Försöker psykprata med han lite ;) haha. Är han snäll ska jag förlja med på en liten skritttrunda med de andra busarna så vi får se ;)

så snart kanske jag har 3 kusar att rida ;) haha!

Rida Sum på söndag och filma lite ifall jag mår bra ;) Det är en preliminärt hästlös dag, men om kvällen innan inte varit så alkoholfull och jag är uttråkad blir det Sum :)

Idag har jag varit på strååååååålande humör xD hahaha ohhh ja! Folk har nog trott att jag tagit ngt :P

JUST det på tal om sånt xD
Blev stannad av polisen i GT idag och fick blåsa! Första gången ;) hahah så jag vart lite smånervös å tänkte att tänk så ger halstabletten utslag xD HAHAHH förklarade iaf för den mycket trevliga och good looking polisen att jag aldrig jort detta förr :P
Tyvärr gick allt så snabbt så jag han inte ge han mitt nr och han ville inte se mitt körtkort ;´/ hahahha!
Finns några st hetingar i poliskåren i hstd! 3 st är jag uppe i som håller mitt mått nu hahah!

Nä, nu ska jag ta tag i mig själv och sova! Vaknade mindre utvilad i morse efter en mardrömsfylld natt med flygplatser, dödsångest och flygplan. En rolig dröm var med hundar, men annars var allt bara dåligt :( så hoppas på bättre sömn inatt!

kommer ju bli fler och fler flygplansdrömmar ju närme 9 mars vi kmr dess värre :S

Ett år utan min prins idag.



Hoppas att du mår bra där du är och äter så mycket bananer du bara orkar <3
saknar dig.


Ett år utan min prins idag.



Hoppas att du mår bra där du är och äter så mycket bananer du bara orkar <3
saknar dig.


The ghost of the past.

Poh! Alltid lika snurrig varje gång men hör ifrån eller träffar denna person. oh my! hahah. Men det var lite kul iaf ;) Kommer alltid känna ett litet extra pirr där, speciellt när personen i fråga inte direkt går och blir fulare heller ;)

Sum var så duktig idag :D :D en riktigt stjärna!! Han är så himla ambitiös å bara vill, vill, vill :D
Dagens framsteg;
-Han tuggar massor på bettet och försöker arbeta i skritten hela tiden. Trots att jag inte direkt jobbar ihop honom utan bara guidar honom vart han ska så trampar han på riktigt bra :)
- Vi bytte varv medans vi vibehöll traven. Första gången blev han lite chockad och tappade lite balans när jag bytte sittben, men sen var han superduktig och de två sista snettigenom hade jag kunnat visa upp för domare ;)
- Han lyssnar för skänkeln i svängar och igångsättningar allt mer.
- På slutet började han även söka sig neråt i traven och vidbehöll det några steg :)

Han är ju inte direkt självgående ännu, så man får verkligen rida :P haha! Helt slut efter att ha travat hälften så mkt som jag gör på Lucky :P Men han är så sööööt :)

OCH som inte detta vore nog! När jag körde in på stallplanen möttes jag av 4 glada vovvar, varav en amstaff :D han va så fin!! Ljust brun å hur leksen som helst :) Ett tag hade jag 4 hoppande hundar runt mig som ALLA ville ha uppmärksamhet samtidigt hahahah!
En av dem är en eng.staffie å henne träffade jag även förra gången . Hon är supersöt hon med :) ska vara med i stallet hela tiden :) Sum va lite rädd för henne sist jag red :P

Betalat sista pengen till thailand nu :D wooohooooo nu är det inte långt kvar :D Måste fixa piller :P

Nu ska jag poppa popcorn :) Mums!


Say HI to Miss Backup-plan!

Yes that's me!

Ja, det är så jag överlever i denna hårda värld. Jag tycker inte om att må dåligt, så när jag kommer till saker som kan få mig att må dåligt måste jag ha en back up ifall allt skiter sig för att jag lätt ska kunna gå vidare.
JAG vet, sånt här beteende får konsekvenser och en baksmälla på detta beteende var nog det jag fick nu i höstas.

MEN that's who I am. SÅ, min nuvarande backup är;
Ifall pappa kommer fram till att han inte klarar av ansvaret för en hund just nu, så funderar jag på att ta Lucky på foder. Då under förutsättning att han inte blir såld. Det kan ju hända när som och det är jag beredd på.
Mejlade iaf Mia ikv så att hon vet om min tanke. Kände att det var bäst så.

En del av mig vänder sig dock ut och in med tanke på ansvar över en häst igen för allt jag minns är veterinärbesök, MEN samtidigt har jag inte mått såhär bra på länge i stallmiljö. Sista året med Putte var bara hemskt. Antingen var man hos veterinären, ute och konvalecentgick eller hade ångest över att man fick ångest över att man inte hade motivation för honom. Det var jobbigt att komma till stallet och se han stå där uttråkad och att man antingen inte fick göra ngt med han eller så orkade man inte psykiskt. När man väl orkade var han så pigg så att han ibland var farlig.

Det som är bra med Lucky är att han kan få mig att komma över lite skräck jag har fått iom Putte. Tror tex det var 2-3 år sen jag hoppade ordentligt och nu blir jag så nervös så jag kissar ner mig av ett kryss på 50 cm...
Sen är han väldigt fin att rida med :) Å komma iform på äldre dar är ju aldrig fel ;)

aja. Ville bara dela med mig till er om mina funderingar.
Imorgon ska Sum dresseras :D
Ska se om han tycker om banan :P Lucky tyckte inte om det, han spottade ut den direkt å sen kollade han på mig som om jag var dum i huvudet som matade honom med det där... haha!
Det är det som är så roligt med djur att alla han sina egna personligheter <3
Putte gjorde vad som helst för att få en banan! (tyvärr med tanke på han sista sekunder i livet...) men jag vill tro att han slutade sitt liv på gott humör.

Nu ska jag sluta skriva innan jag blir för sentimental och gå till kojs! En dag som denna vill jag inte gråta mig till sömns, det har jag gjort tillräckligt 2010!!

God natt på er :)

På fyra ben går den som jag gillar allra bäst!

Kan vara på tiden för en liten uppdatering kanske ;)

Haft en riktigt bra vecka faktiskt :)

Idag red jag och cecilia på slingan. Sist jag red där var nog med Paloma tror jag om jag minns rätt. Alltså innan gymnasiet ;) Var perfekt underlag med massa snö nu och det blev fulll fart uppför den stora backen :D Lucky tyckte det var as lajbans :D (var inte riktigt meningen att det skulle blivit full fart först haha)
I traven var han SUPER fin!! Hängde med i Lotties tempo i djup fin form :D
Cecilia fick för sig att hon skulle hoppa över en konstig gren som låg över marken med å då kunde jag ju inte stoppa lucky så han for efter! haha!
Mycket lyckad runda :D

Yngve vill ju att camilla å cecilia ska rida in några av deras travare nu så vi skulle prova med svea idag :P Det blev rodeo och sen var hon livrädd för pallen xD knäppa häst! prova en annan dag igen ;) Hon är lite känslig... Jag är lite sugen på Danskan, men hon är bara 3 så de vill vänta lite med henne. Men hon är supersöt och känslig. Kommer från DK när hon blivit slagen och jag älskar när man vinner ett djurs förtroende efter att de varit med om ngt sånt, så jag tror på henne :) Ali som är lite större ska med ridas in nu å han ska nog vara snäll. Tekla tror vi kmr vara ett litet monster ;)

Igår var vi å sandra hemma hos camilla för tvkväll. Hade så jävla roligt xD HAHAHAHAH helt sanslöst! först berättade jag om vår flippade lunch på jobbet och om tyska milkshakes m.m.
sen efter några timmar kommer reklamen om fuskbyggarna på tv å sandra säger fel och sen flippade det heeeeelt :D hahahah!

Sum var superduktig han med i onsdags <3 Travade direkt på kommando och inte efter att man försökt en hel långsida :) Sen börjar han söka sig neråt mer och mer och gick på tygeln stadigt ½ varv på volten :D + (!!) att han flyttade sig sidleds för skänkeln en gång när jag tryckte till lite extra för att han skulle lyssna!
Han är så otroligt smart, söt och sammarbetsvillig den Lille (? - 168cm...) :)

Ja, sen har jag ju fått svar från en uppfödare med :) Hade kontakt med henne för ett år sen och hon kom ihåg mig. De ska få valpar i slutet februari. Tiken som först skulle få nu i januari hade fått missfall :( hon är 5 bästa amstaff i sverige, så det var synd!!! dessutom den förg jag helt vill ha.. så lite synd. Nu blir föräldrarna istället svart/vit fläckiga. Pappan har fina utställningsreslutat så det är lovande :)
såå nu återstår det bara vad päronen där hemma säger...

Alla dessa djur får mig verkligen att må bra :) Känns som att man långsamt är påväg tillbaka på banan igen!
Var faktiskt på gymmet både igår och idag ;) simmat + tränat lite..

Nu ska jag fixa mig inför kvällen hos camilla med cecilia. tror den kan bli lika flippad som gårdagen :P hahaha

Han under mina lakan!



MUMS! Vad mer kan man säga! Oh yeah baby. Hetare svårt att hitta.




På tal om annan ridning, så ligger en film på Sum uppe på fejjan nu. Orkar bara ladda upp en för det tog 3 h... så den med den spanska skritten får bli en annan dag ;)

Ska ta mig i kragen och ladda upp allt från jul å frammåt med i helgen. Promise :P

God natt! Jag vet vad jag ska drömma om iaf ;)

Funderar...

... på om man skulle ta och söka psykologi på högskolan till hösten. Eller grejen är att jag kommer söka, men sen om jag väljer att göra det får vi se.

och så jobba lite upptill då.

Det som tar emot är ju studielån då. MEN samtidigt är jag verkligen pissetrött och omotiverad på jobbet så jag känner att jag måste göra ngt annat...

Förhoppningsvis kommer jag ju in på skolan så jag inte behöver göra ngt dera, men jag måste ha en reservplan känner jag. Orka med heltid på jobbet länge till... man är redan sliten i kroppen och vill inte ha förslitningsskador resten av livet... :S

Typ man plockar en vecka sen har man ont i ryggen, kör jag inte skjutare får jag ont i nacken för att jag inte gör det och kör jag skjutare får jag ont för att jag gör det.. :/ det som funkar bäst är ju helt klart gods/burklossning för där är det mer allroundwork. Lite av varje och inget direkt monotomt, inte under en längre tid iaf.

Träna orkar jag dessutom inte för jag är typ död efter jobbet. Förr hade man ork, men nu känner man verkligen hur död man är. Mycket psykiskt oxå.

Ridningen har ju hjälpt nu på sistone iaf så det känns bra :)

Nej men som sagt, får se vad som händer till hösten.

snart onsdag.... :)

2011

Året har faktiskt börjat bra och utan några missöden än så länge :)

Igår hjälpte jag charlotte att flytta och sedan träffades vi igen på kvällen i hennes nya lya :)
Jag, Hon, Sara och Tina :)

Supertrevligt! Massa prat om allt melllan himmel och jord :) Fick dock vänta på pizzan i 3 h... hum. Aldrig mer media pizzeria på nyårsdagen?

Idag sov jag länge, kollade på tv och tog det lugnt.

Åkte ut till Lucky vid halv fyra och red i styrdal ihop med camilla och Petra. Blev en kort men intensiv runda. Hade velat rida lite mer, men inte kul att vara kvar i skogen själv när det är natt :P Lucky vart svett iaf :P Han kämpade på bra faktiskt och trots travarnas högre tempo än vad lucky har i traven orkade han idag hålla formen hela tiden och jobbade på trots det höga tempot. Aningens framtung på slutet vilket irriterade mig så avslutade med lite samlande rörelser för att få upp han mer i slutet. Gick bra.

Första arbetsdagen på nya året imorgon. Vore att ljuga BIG time att säga att det är det minsta kul. Det SUGER, men pengar måste man ju ha... tömma burkar iaf så det är ju najs, men gillar inte 20% av folket som jag ska göra det ihop med... kan bli risk för vredesutbrott...

Rida Sum på onsdag :D sen Lucky tors, lör, sön :D Sweeet :) Hoppas vi bara att vädret håller sig till minus och kanske lite mer snö så man kan rida!

RSS 2.0