midsommar!

Först lite frustration!
Ali hoppade på 3 ben i traven i nedförslutningen på banan i torsdags. Snackade med siv om det och sa att hade det varit min häst så hade jag åkt till veterinären.... (självklarhet, men inte för dem..)
Igår var de inne å körde fort med honom :(
Idag skyggade han undan när jag borstade honom vid bäckenet + att hans patellaupphakning hakade 4 ggr på gången och sen 2 ggr efter jag suttit upp.
Min stackars bäbis :( Jag vill ju bara ta honom till doktorn!

Midsommarhelgen har iaf varit över förväntan :D
Anneli och Niklas kom ner för att fira med mig :D as kul!!
I fredags var vi hos camilla antonsson. partytält med god mat och fin stämning :D

i lördags var det 30 års fest hos camilla och sen var tanken leffes men de andra pallade inte kön så det blev stan.
Först bulls och sen fixade pedda in mig på bond så vi gick dit. Riktigt najs :D gratis är ju alltid gott ;)
en så jävla god drink fick jag med likör 43, mjölk å nån grön grej som börja på M (vet ni var det är för ngn så säg till) och den smakade typ päron glass. Pedda ville dock inte avslöja för mig efteråt vad den hette så det tycker jag var elakt :P
Danne var på sitt tjuriga fullehumör :P tror det var för att jag pikade honom om den ständiga "hawaii ambassadören" heheheh. han kommer få höra det hela sitt liv ;) så jag höll mig undan från honom och var mest med pedda å david. Alltid lika kul att festa med dem :)
sen blev det taxi hem med vår nyfunna svarttaxi friend. hanskjutsade oss genom stan hela helgen! As sjysst var han!

Nu blir det jordbär här sägs det! Peace out.

Eddie har tappat tand med ;D

Snabb update i punktform.

- Tingsryd med Lottie och Cecilia igår. Hon kom 3:a med nytt rekord!! sänkte 0,5 sek :)

- Eddie var duktig, men på hästbajsjakt ;) så vi fick gå lite omvägar.

- Ska ju inte skicka in någon ansökan till polisen nu i aug för mitt resultat gäller inte längre och jag vill operera mina ögon innan jag åker till pliktverket igen...

-..så... nu väntar jag på besked från HH om jag kommer in på psy i höst.

- Sen ska jag söka jobb hos tullen är tanken.

- Omväxlande arbete det med och meriterande till polisen! Inga syntester ;)

- jobba som det som länge man tycker det är kul och sedan söka till polisen igen :) (om man nu får jobb då ;) )

- Ali såg inte alls bra ut i nerförsbackarna idag och han kändes lite stabbig. Därför travade jag på volt i paddocken för petra å cecilia för att se ev hälta, men de kunde inte se mer än att han såg lite "konstig" ut...

-...så vi travade på lite till och han var så sjukligt fin idag :D Fin djup form och man känner att han börjar anväda bakbenen med nu :) Som att ha sytråd i händerna :)

- Så slutsatsen blir som den har blivit innan. Hur fin är han när han inte har ont någonstans???
Det känns ju inte som man sitter påen travare iaf! Som sagt han har bättre trav än flera ridhästar jag ridit :)

- Blir till att snacka med gubben å sen om vi kan åka till doktorn med honom.

- Sen hoppas vi på start detta året iaf?? Sen är det dilemmat. Vill jag att det ska gå bra eller skit??
Bra: Bra för Ali, yngve kanske vill ha kvar honom
Dåligt: Han blir ännu billigare och jag kanske kan lägga bud
MEN: det jobbiga här är att jag älskar verkligen kusen och han har kapacitet. Med behandlingar och bättre träningsupplägg kan han nog springa in lite pengar, men då är jag beroende av att pappa går in som ägare för jag har inte råda att själv äga en starthäst. så får ta ett snack med far.
Jag vill ju bara ha kvar hästen så ingen annan köper honom, så pappa får varenda öre han springer in isf :P

JOBBIGT det här. För jag har ingen aning om vad yngve har för planer för honom om han inte kommer till start i år... aja vi får väl se vad tiden utvisar.

- Eddie har sin tappa tänder period nu och det är lite strängt ;) heheh. men annar är han duktig :D Bästa hunden <3 snart börjar vår valpkurs med!!! NAJS!!! :D Känner att man behöver lite inspiration vissa dagar när han är lite hyper ;)

Det var allt för idag! Tjing!

Nästan smakat på grus idag!

Skulle med Camilla å Emil en runda i styrdal och trava lite å sen fortsätta lite till på banan tänkte jag.

Medan vi skrittar fram snubblar ju mitt klant till häst å går ner på knäna! Jag var ju inte beredd alls så jag tappar höger stigbygel och är påväg av över halsen snett åt sidan.
Ali blev superförvånad och dessutom lite rädd då min fot slog till han på rumpan.
På något sett återfick jag iaf balansen och vi kunde fortsätta vår ridtur som om inget hänt ;)

Idag sprang han dock på snedden å skulle parera å grejer :/ Först trodde jag det var som han skulle försöka lägga tungan över bettet eftersom han aldrig betett sig såhär innan, men sen när vi kom ner på banan travade han på 3 spår...

När han väl slappnade av och arbetade i rätt form så kändes han fin och blev rak direkt, men det är ju något någonstans som behöver fixas till.

Ska med in och köra snabbjobb med han imorgon så vi får se hur han är då. Annars blir det förhoppningsvis veterinären!

Yngve har ju dock en lustig filosofi.
Yngve: ah men hur kändes han då?
Jag: Han är inte halt, så det måste sitta högre upp.
Yngve: Ja sitter det inte i benen, då går det inte att hitta så då är det inte lönt.

Så då bara skiter vi i det å fortsätter som om inget hänt?? Ibland förstår jag mig inte på de här äldre herrarna inom travbranchen..

Jag har ju dock inget emot att skriva mitt namn som ägare ;) men ska man plugga framöver finns inte riktigt pengarna för det.. så vi hoppas på att yngve tycker han är värd att lägga lite pengar på :)

På fredag ska Eddie nog på date :D Blir grillkväll å parken med underbara vänner som jag umgåtts alldeles för lite med :O Å alla har med sina vovvar så det blir naaaajs :) :)

Framsteg

Blev en tidig runda till stallet idag.

Ali var superduktig och stod HELT STILL när jag skulle hoppa upp :D Annars hade det varit kört för där var ingen som kunde hjälpa mig :P Så han var duktig vid helt rätt tillfälle :)
Sen stod han dessutom still när jag skulle spänna gjorden :) Ibland är det ju dans runt hela stallplanen, hehe..

Han har gjort fler framsteg idag dessutom! Han travade över sin första bom idag och gjorde det felfritt :D 1 gång av 4 gled han lite på den med ena bak, men annars var han inte ens i bommen :) Skritta över två bommar är nu vardagsmat och jag får helt enkelt be han att koncentrera sig på att där är en bom ist :P Han går å kollar på annat ist..
Formen blev fin på slutet idag :)

När Eddie vaknat ska vi åka till ugglarp så han får bada i havet! Om han nu vill ;)

I lördags fick han träffa Flacks för första gången :) :) Flacks är dock lite stressad av sig tyvärr så han fattade inte riktigt att han skulle busa med Eddie utan sprang runt, runt i en ring. Ibland kom han dock av sig å busade lite med Eddie :)
Eddie tyckte han va stoooor först, men mot slutet var han lite kaxig ibland ;)

De fick hälsa idag i stallet med, men inget bus för Flacks vill leka med allt i stallet, så bara hälsa i koppel idag :)

JUST det! Ali börjar bli lite gosig nu :) !! Jag börjar få klappa honom överallt i huvudet utan att han skyggar tillbaka när man kommer mot sidan med handen :) Tog bara typ 4 mån å få han att fatta att ja inte ska slå han i huvudet! Stackarn :/ Men nu kan han nästan puss på kommando med ;)

Tur att jag har min djur <3

Oren häst?

Antingen så...:

- Var han bara så pigg så han inte kunde sansa sig.

- Har han ont någonstans och försöker springa ifrån det.

- Har han unghäst-trotsålder.

- Har han helt enkelt fått "så bra" kondis nu så han inta alls är kul att rida när han stått två dgr.

-Försökte först trava i ridhästtempo. Det gick INTE. han bara hetsade.
-Då lät jag han trava på i lite med ridtravartempo men försökte få han att söka sig neråt ändå. Efter nästan ett varv började han gå orent fram...
-Då jag hade tänkt öka lite längs ena sidan gjorde jag detta ändå eftersom en ev hälta skulle kännas tydligare då. Då va hästen helt ren igen....
- Slutade med att han fick jogga i sitt eget tempo varvet ut och jag gjorde bara lite halvhalter emellanåt för att hålla tempot nere.

Vill ju inte bråka med honom för jag vill att han ska tycka att det är kul och som sagt är han inte riden så länge. Dessutom kanske han har ont. Eller rättare sagt han är ju inte helt OK, men gubben är ju som han är å kollar inte riktigt upp sånt tyvärr... :/

Eddie började dagen med att kissa inne 6 ggr pga kortisontabletterna :( sen har dagen dock varit bättre.
Gick en för honom lite längre runda idag och han var duktig :) Gå i koppel gör han riktigt bra nu så länge man inte möter folk eller hundar. Då vill han ju bara hälsa, men försöker att gå förbi så smidigt det går :P
Sen har vi övat lydnad, sen stå och till sist inkallningar i trädgården :)
Jag blev överraskad hur duktig han var på dem. I skogen brukar ju mamma få hålla honom, men nu bad jag honom att stanna precis som vid lydnadsträningen och jag kunde backa 10 m, sen kalla på honom och visa att han skulle runda mig och sedan sätta sig på min vänstra sida. DUKTIG vovve :D

Sen var han med i stallet som vanligt med :) Nu finner han sig helt okey med att vara i boxen. Piper ngn gång för att göra sig hörd, men annars är han lugn och fin medan jag gör iordning Ali. Höjdpunkten för honom är ju innan jag hämtat Ali och efteråt när han är inne i boxen då han får springa fritt å busa :D

Nu ska jag glo på lite tv å sen blir det sängen rätt tidigt . Ladda inför imorgon nu dåååååå!!

Diagnos

Eddie har inte fått rävskabb!! Superskönt!

fast samtidigt betyder det att, ja han kommer fortsätta klia sig och klia sig och vi vet inte hur länge.

Vi ska nu gå över till Hill's special foder och han får inte äta några andra ben eller godis än fodret. Något jobbigt med en valp som behöver gnaga med sina tänder.... knut och fjant får bli stand in på heltid!

Sen har han även fått väldigt milda kortisontabletter som man kunde ge till hundar under 7 mån. De ska han äta 3 dgr i rad och sedan varannan dag och så ska vi ringa veterinären igen nästa vecka och berätta om det gett något resultat.

ikväll har han varit ett monster!! kan man liksom inte bara ge sig när man är trött och då sova när matte försöker hjälpa en med det? Nääääää, då ska man bita, morra, skälla, hoppa, rivas, sparkas. Ja i princip allting jobbigt samidigt! Poh! Tur att han tillslut somnade när mitt tålamod var helt slut. När han väl somnat är han ju så söt ;)

I helgen ska han iaf få leka av sig med cecilias nya vovve, aka Eddies nya plastbror. Den storebror han aldrig haft. Schäfer på 8 mån. Vi hoppas att de ska komma bra överens :D

Idag fick han träffa grannhunden när pappa var ute å gick å det tyckte han var kul :)

Hoppas vi på fint väder imorgon så att jag kan sooooooola!! sen laddar vi batterierna för fredag.
jag å Pontus har redan börjat peppet på jobbet! Jag å Ralf har dessutom redan fixat tequliarejs för de som vill, vågar och kan?
kommer bli en hård, ROLIG, FLIPPAD och tuff kväll det där. Vinna brännbollen är ju ett måste!

Vad tycker ni om vår nya kampsång på jobbet;
- Kom och ta mig långt härifrån * klapp, klapp* långt härifrån, ja kom å ta mig långt härifrån!!

Sjungs ej i närheten av chefer ;)

Bästa jobbarkompisarna man har alltså! <3 mina andra vänner är såklart även de bästa av sin sort <3

RSS 2.0