Ali min ögonsten och Pelle den nye!

I fredags var jag och yngve med Ali hos Spångfors. Yngve var säker på att han varit där förut, medans jag tyckte inte det kändes så på Ali. Inte ens när Per och Håkan säger att NEJ han har aldrig varit här tror han dem :P Det var först när Ali skulle springa på bandet och inte fattade vad han skulle göra som yngve gav med sig ;)

När han joggade där for flera känslor genom mitt huvud. Dels såg jag på yngve att han verkligen gillar sin häst och det kändes bra. Jag var supernervös! Per gick runt och sa inte så mkt. Kollade in hans vf hov som jag trodde han skulle kommentera, men han sa inget. Jag var livrädd att de skulle säga att det inte var lönt, fast jag visste att så illa var han ju inte. I vilket fall som helst så kände jag då att NEJ om det skulle vara så att det "inte var lönt" så hade jag tagit honom rakt av! Han gör allt för mig och jag har lovat honom att jag ska göra allt för honom.

Nu när Ali vilar fram till onsdag frågade yngve om jag inte ville prova Pelle, den nye. Han var riden sen innan. Halsmuskler, men varken rygg eller rumpmuskler.. Bortskämd och aldrig tillsagd. De förre ägarna hade inte fått i tussar i öronen "för han verkar inte vilja det". Det fortsatte med ridningen. Han är mer än monteriden det kändes för han var lydig å lyssnade på skänkeln och gick att rida som vilken ridskoleponny som helst man red förr.
Det var ju det som var första känslan. usch... :/ slängde med huvudet, sprang på snedden, försökte komma undan arbete. Efter 1 ½ varv på banan av trav på 3 ibland 4 spår gav jag upp och gick ner i paddocken.
Han är behandlad i höften sen 2 v tillbaka och han har antagligen haft det hela livet så han är van att gå på snedden.. man ser högerbenet bredvid sig när man rider i princip..
Försökte flytta honom lite för skänkeln i paddocken och han lyssnade ibland.. tittig var han med så nog aldrig uteriden, men var snäll och gick förbi allt. Blev grinig och slängde med huvudet så fort jag krävde ngt!

Idag var jag där på morgonen. Utrustad med SPORRAR, MARTINGAL och DRESSYRSPÖ. Här skulle det inte kommas undan! När vi skrittade fram skulle vi över vägguppet "OMG det är vitt på asfalten!! Var ska jag ta vägen! En läskig brevlåda bredvid, vet inte vilket jag ska kolla på" haha men han stannade aldrig krökte bara väldigt mkt på nacken ;)
Vi gick ner i paddocken och utförde 35 m skrittarbete. Öppna i höger varv och skänkelvikning i vänster varv (sluta skullle behövas). När han fick in högerbakben under sig så slappnade hela hästen av och han gick i riktigt fin form! Så vi red runt där, flyttade, voltade, svängde. Slängdes en del med huvudet i protest men tack vare att jag kom på min martingal så slapp jag bli några tänder mindre ;) Min teori (fick reda på att han stått på ett galoppstall med travhästar) är att han är riden på graman av ngn som bara ville få han att böja på nacken då det är enda stället hästen har muskler!
Travade endast några varv i varje och han försökte söka sig lite neråt, men samtidigt blir han stressad och springer på sniskan igen. Dessutom i VÄ varv skjuter han över mig till höger iom att hans bakdel vill utåt, så det är svårt att hitta rätt rytm..

Ja vad vill jag komma med detta. Jo att jag är ju alltid intresserad av projekt ;) Så ifall Ali inte går att motionera eller jag har tid för två någon dag så är Pelle faktiskt lite intressant. Min ridning och mitt sett fungerade ju uppenbarligen på honom i morse och då blir man lite glad :)

Ali är dock min extra starkt lysande stjärna! Honom har jag börjat rida med gummisnodd/halsförlängare. Och den behövde bara sitta på för att han skulle fatta principen. inte inspännd över huvudtaget och han gick i form i skritten för första gången stadigt i onsdags :D på banan i torsdags övade vi att ställa åt höger och vänster och han var lysande :D
Nu hoppas vi på ännu mer framsteg när han är behandlad och förhoppningsvis fri från smärta :)

Jag älskar min hund Eddie och ibland tänker jag vad jag skulle göra om han försvann och då blir det bara ett tomt hål. Det samma är det med hästar. Jag skulle inte klara av ett liv utan dem <3

Semester!

Riktigt dunderskönt! Fast känns inte riktigt som semester, känns mest - ahh sköööönt att slippa vara i betonganstalten!

Nu har jag iaf redigerat klart mitt cv hos tullen så nu är det bara att söka jobb om de droppar in :D Ska hålla daglig koll!!

kom in på psy-kursen här i stan! YES! Så nu blir det jobb 2 dgr/v. SWEEEEEEEEEEET å slippa ångestladdade huset 5 dgr/v heeeeela hösten :D :D
Får jag ngt annat jobb under tiden hoppar jag av, men hellre plugg än nuvarande arb.plats!

Cheferna är sjuuuuukt trevliga verkligen som inte ens kan hejja utanför jobbet. Världens bästa platschef har man! Gillar när de ljuger en rakt upp i fejjan med. Jag är faktiskt fackansluten, så vrf gör du det??

aja skönt att slippa skiten några veckor nu iaf :D

körde Ali inne på banan (alltså riktiga banan där loppen går) i lördags :D Vilken känsla! Ju mer min osäkerhet och nervositet försvinner ju mer uppskattar jag det hela :) Ali tar bra hand om mig <3 Jag flummade mig lite och vinkade till "publiken" hahaha hade där suttit ngn hade de väl inte trott att jag var klok xD Men sån är jag ;)
Ali var i vilket fall ofräsch. FINNALY såg ngn mer!! Så nu ska han behandlas :D :D :D WOOOOOP! Värt en drink bara det!!!

Valpkurs med Eddie i ons :) Alla vovvarna var i samma ålder så det var najs :) Dock hade ju alla andra haft hund innan eller flera st hemma så jag kände mig sämst :P Eddie skötte sig jättebra! Han ville dock inte lugna ner sig i början för det var ju så roligt med massa hundar ;D Men sedan skötte han uppgifterna utmärkt! Kunde tom göra inkallning mellan de andra hundarna och han kom direkt till mig :D

Så nu har vi övat dagligen på att göra sitt på det sättet hon vill. Vi har ju som sagt mål att träna lydnad så då ska det ju vara rätt från början ;) Ligg ska ju bli spännande... hum eller inte! Eddie gjorde det perfekt när han var liten, men nu vill han inte ligga kvar efter han fått sin godis för att han lagt sig, så vi behöver verkligen hjälp med det... han har kommit på att reser han sig får han ny godis igen när han ska ligga igen :P så jag försöker med att han får godis var 5 sek om han stannar, men han verkar inte tycka att det är lika kul :P

Idag har vi varit och badat igen :) Han var jätteduktig och kunde ligga avslappat på stranden efteråt fast att massa hundar gick förbi och barn sprang bredvid :) Lyckad träning!

imon ska min bil in på service... tur att man får sem.ersättning nästa vecka! Då ska jag även köpa nya jeans då jag svällt :O och Eddie ska få ett bling-bling halsband som jag kollat in ;) Han har nästan växt ur sitt läderhalsband nu så då sa han få ett nytt :) har hittat ett som är 30 och ett som är 40 mm brett, får se vilket det blir :)

Skulle vart ut å sprungit ikväll, men mådde typ illa efter stranden så får bli direkt på morgonen imon! Känner man sig duktig sen :P

peace out.

OjOj!

Kommer en bråkdel av vad som hänt på sistone. Det jag kommer ihåg :P

Vi börjar med att i förra söndagen skulle jag å cecilia ut å köra lite. Bara det att det var supermycket blinningar!!
Ali lekte väderkvarn med svansen!! Fick tömmer under svansen hur många ggr som helst och första gången kom den långt in så han började knipa. Som tur var är Lottie snäll så cecilia kunde hoppa ur och få loss den OCH som tur var, var Ali med snäll och varken skenade eller började slå. Då hade jag aldrig kört mer :P

Idag när vi var ute å körde snabbjobb var det mkt bättre, inte så mkt flygfä idag och han kändes faktiskt riktigt fin! Börjar lyssna lite på mig nu även när han ligger på. Kan göra förhållning och han lyssnar!

Det riktigt STORA är att i fredags "hoppade" vi 30 cm :D Alla ggr utom en travade han bara över men ena gången fattade han att han skulle lyfta bägge fram samtidigt :) En liiiten tvekan kom första gången typ 5 m innan, men det var nog mer för att där låg två bommar än att det var "högt". Han gör verkligen allt jag ber honom om <3 Kanske kan komma över min hoppskräck med en travare! Det ni ;) hahah!

I helgen har det ju varit trav på Halmstad! SPRINTERMÄSTARN OCH V75!
I lördags var flippat! Bakis sen fredagen och jag å cecilia blanade groggar på det hennes päron smugglat in ;) Hade hur kul som helst! helt gaaalet xD HAHAAHAH
"AJ!! Ja men du tryckte ju upp mig i handfatet!!" Hennes chef var utanför xD hahah

I fredags var det öl på bulls med gott sällskap från jobbet :D Markus, Patrik, Emma, Johanna, jonas, joakim och christer! Skrattade mest hela tiden tror jag :D flummigt värre! hahah

Eddie har sin trotsperiod nu så vissa stunder kan han "ingenting". Men annars har han blivit duktigare på det mesta när han väl kan saker ;) Valpkurs på onsdag ska bli najs :D har längtat efter detta!!

Ja det var lite om vad som hänt!
Puss hej leverpastej!

RSS 2.0